Små saker som kan göra tråkiga saker mycket roligare!

Det är plugg inför tentan på lördag. Det känns inte så bra, jag tycker knappt att kursen har börjat och nu ska den förväntas avslutas på lördag. Jag vet vad jag ska göra hela valborg med andra ord.

Vad som dock gör det litelitelite roligare och lättare är att det idag är  så gott som SOMMAR så istället för att bege mig till biblan ska jag snart ta min lagbok och gå upp till Skälby där eftermiddagen ska spenderas =D

Så nu är det nog dags att sätta igång med lunchen. Vad ska jag äta idag då?! 

I thank you for the sun, the one that shines on everyone...

Två tentalördagar ligger bakom mig nu. En ligger dock fortfarande framför mig. Det är bara att ladda om, byta ämne och hålla blicken högt.

Helgen har varit fantastisk. Inga måsten. Inga krav. Bara sköna dagar i goda vänners sällskap. 

 Det har bjudits på en hel del härliga skratt. Ni vet sådant skratt som känns som en ström av såpbubblor tar sig igenom kroppen, det börjar bubbla någonstans i magtrakten och bubblar uppåt genom kroppen. Till sist fylls munnen av bubblorna och man kan inte kämpa emot, man måste bara släppa ut dem. Så plötsligt tror man att de är slut och då tittar man på någon annan som också drabbats av skrattanfall eller tänker på det som utlöste skrattet så känner man det igen. Ett härligt sätt att tappa kontrollen på!

Helgen avslutades med biobesök och I skugga av värmen. SE DEN! En fantastisk film som borde vara obligatorsik för alla att se. De har skapat en sådan otrolig verklighetskänsla som jag sällan får av filmer och allra helst svenska filmer. Det kändes som om vi ständigt stod två meter bakom kvinnan och iakttog hur hennes liv utspelades. När jag sen kom hem låg jag ganska länge vaken. Jag kunde bara inte släppa filmen. Det jag främst tänkte på var att ingen 6-åring (eller barn överhuvudtaget) ska behöva höra att de är jobbig och i vägen. Ingen 6-åring ska behöva hoppas på att någon i framtiden ska tycka om dem. Det ska vara en självklarhet!

Nu är det lunch och sedan skadeståndsrätt som står på Att-göra-listan. Så jag antar att det bara är att tag i de uppgifterna!

It's beginning to get to me...

Min hjärna har fått pusta ut ett tag. Under en hel timme har den sluppit tänka på förmånsbeskattning, gränsbelopp, fastighetsförsäljning, trösklar och allt det där andra. Det var välbehövligt.

Klockan är halv nio och det är fortfarande inte mörkt. Solen är på väg ner, luften står stilla, förutom en ljummen bris som då och då tar tag i mitt hår. Fåglarna kvittar och trädens knoppar är på bristningsgräns. Det kändes som jag hade kunnat fortsätta att gå och gå och gå för jag ville behålla den fridfulla känslan som börjat göra sig hemmastadd inom mig. Men tillslut tog "rundan" slut och det var dags att vända hemåt.

Kvällar som den här inser jag hur mycket jag har längtat efter våren
Kvällar som den här inser jag hur mycket jag saknar vackra Ängö
Kvällar som den här inser jag hur fint (delar av) Kalmar faktiskt är

Vilken helg!

Helger som den här ger mig styrka. Vädret har ju såklart gjort sitt men också det faktum att jag har hunnit med lite utav många saker. Nu sitter jag och äter dragerade chokladägg och lyssnar på Kings of Leons I want you. Är det någon som är trött på sin musik och vill ha något nytt kan jag verkligen tipsa om den här låten och av samma grupp Cold desert och Revelry och Use Somebody och... - kanske bättre att tipsa om hela skivan Only by the night

Helgen började för min del i fredags efter drygt åtta timmars föreläsning i två olika juridikämnen med en välförtjänt slapp kväll. Lördagen ägnades åt att lapa sol och samtidigt få undan några kapitels läsning i både beskattningsrätten och handelsrätten. Det är inte roligt att behöva plugga på en lördag men det känns skönt när de där kapitlena väl är lästa. Ett Friskis-pass. På kvällen blev det Harrys för mat, vin och mycket skratt i ett underbart bra sällskap - tack tjejer! Som avslutning på helgen har jag idag haft finbesök från västkusten. De åkte för en liten stund sedan och har några sega timmar på 25-an framför sig.

Kvällen ska ägnas åt att ladda upp för en intensiv halv vecka, sedan blir det till att ta helg - långhelg - igen!

RSS 2.0