Kalla det vad du vill...

Min lägenhet luktar sjukdom. Jag har bytt lakan, vädrat och städat. Fortfarande finns sjukdomens doft, fast med en touch av rengöringsmedel.

Det här händer mig ganska ofta. Jag klär en tanke med ord och dagar/timmar/minuter efter jag gjort det händer något som motstrider det påståendet. Det senaste är att jag i förra veckan sa något i stil med: "Det var så längesedan jag var sjuk, jag har inte ens varit förkyld på säkert ett år" Hur tror du att jag har spenderat min helg? Rätt gissat - sjuk!

Fakta

Okej, nu har jag fakta det var visst gratis de fick tanka under en timme men ändå, come on!

Take it or leave it

Tidigare idag satt jag i mitt kök och läste om bostadsbeskattning (det finns inget roligare man kan göra en solig onsdagsförmiddag, tro mig). I och med att vägen som går utanför mitt fönster längre ner är en återvändsgränd brukar det normalt inte köra så mycket bilar här. Medan jag satt där och läste tyckte jag dock att jag hörde ovanligt mycket motorljud. När jag tittar ut är det bilar i ett enda virrvarr och en orangeklädd man som försöker ordna alla i någon form av kö, det tutas, gasas och backas - fascinerande. Jag tänkte att det måste vara någon form av vägarbete eller liknande som gör att de måste leda om trafiken. Jag fortsatte att läsa och bestämde mig sedan för att ta en promenad i vårsolen (jag trodde det skulle vara jätteskönt och att den hårda vinden från igår hade avtagit, men så fel man kan ha). I alla fall, längs hela Arrheniusgatan är det bilkö, runt hela vägverket och ner längs hela parallellgatan står bilar i kö. Det är uppskattningsvis 200 bilar som köar, vad gör alla människor är det ingen som jobbar? När jag kommer ut från Arrheniusgatan ser jag vad som orsakar kön, Shell och 7Eleven har något jippo. Folk står alltså i kö för att tanka. TANKA! (eller kanske köpa billiga mackor på 7Eleven, inte vet jag) Lunacy, vad kan de ha tjänat? 50 kr?! Och det de tjänade gjorde de garanterat av med när de stod på tomgång i kön...


Våren?!

I förmiddags (ja, jag får erkänna att det var förmiddag och inte morgon) när jag vaknade sken solen in genom mina persienner. Den är förvisso täckt av tjocka vita moln nu några timmar senare, men vad kan man begära?! När jag var ute och gick såg jag dessutom träd med småsmåsmå knoppar på sina tunna grenar. Våren är i antågande, visserligen med babysteps (inte någon barnjympa =D) men ändå! Det bästa är när hoppet återvänder!

Hmm...

Jag har många förmågor. Att lägga upp gardiner är inte någon av dem...Ka-ta-strof!

Where did it all go wrong?

Kommer från F&S. Har varit och tränat. Alla ni som inte tycker att musiken spelar någon större roll för ett pass, ledsen men jag förstår mig inte på er!

Har den senaste timmen genomlidit ett urval av remixade R n' B versioner av låtar från exempelvis Dirty Dancing varvat med Lill-Babs och 90-talets up-tempoklassiker... Mina öron blöder fortfarande.

Jag har dock hört den troligtvis mest briljanta textraden i världshistorian (känn ironin) "Shake that booty God has given to you"  Sen var nästa rad någonting med booty och Christ... Det är att skriva musik på hög nivå.

Så var syretoppen gjord och nervarvning, stretch och avslappning väntade. Det börjar ok med en cover av en Elton John-låt (varför cover?!), det kan jag köpa och sen kommer avslappningen, som ledaren pratar sig igenom. "Dina skinkor, känn efter om du vilar mer på den ena skinkan än den andra..." "Dina axlar, beräkna avståndet mellan dina axlar och dina örsnibbar..." "Din käke, slappna av i din käke som om du skulle säga ett tyst va till dig själv..." Allt med ett röstläge som jag antar är ett måste i alla hypnotiserares CV:n, sådär överdrivet lugnt och välartikulerat. Det blev ingen avslappning för min del, jag var tvungen att spänna hela kroppen och bita mig i kinderna för att inte högt frusta av skratt.

Duschen och, för mina öron, "riktig" musik väntar...

!

I'll rather feel pain than nothing at all.

RSS 2.0